Skip to main content
mas-4

Bygga lösvirkeshus – 10 fördelar

Att bygga lösvirkeshus av bästa sort är Designhus huvudverksamhet. Enligt oss är lösvirke den bästa byggmetoden för att skapa unika bostäder med en egen karaktär. Varför föredrar vi att bygga lösvirkeshus? Här är tio starka anledningar.

1. Allt byggs på plats.

Glöm färdiga modulhus och svåra transporter. Att bygga lösvirkeshus innebär att varje planka och spik sätts ihop på tomten.

2. Följer din vision till punkt och pricka.

Genom att använda lösvirke kan en arkitekt rita huset precis som du önskar att det ska se ut. Det öppnar upp för mer spännande designlösningar än om du hade valt det i en katalog. Huset blir unikt, alla val är dina egna och behöver inte anpassas efter någon stelbent produktionslinje.

3. Enkelt att anpassa efter tomten.

En annan fördel med att bygga lösvirkeshus är att det, jämfört med ett standardiserat modulhus, är enklare att på ett naturligt sätt anpassa till tomtens förutsättningar. Något som förbättrar slutresultatet avsevärt.

4. Inga fula skarvar.

Skarvar mellan husmoduler är tyvärr ett återkommande problem. Något man slipper om man väljer att bygga lösvirkeshus. Ett smart sätt att undvika en onödig riskfaktor och höja kvaliteten på huset.

5. Enklare transporter.

Husmoduler är ofta stora, otympliga och en utmaning att transportera till tomten. Med lösvirkeshus som byggs på plats slipper ni förhålla er till begränsande transportmöjligheter.

6. Inga oväntade kostnader.

Många köpare av kataloghus blir överraskade när de så kallade overhead-kostnaderna skenar iväg. Det vill säga när kostnader för exempelvis administration, personal och marknadsföring adderas till slutnotan. Att bygga lösvirkeshus innebär inte enbart att du duckar för nämnda extrautgifter utan även att du ofta bygger ett billigare hus.

7. Påverka slutpriset.

En annan ekonomisk fördel med lösvirkeshus är möjligheten att styra priset genom aktiva val av lösningar, material och inredning.

8. Gör sena ändringar.

När du bygger lösvirkeshus är inget beslut helt orubbligt när du väl tagit det. Det är tillåtet att ändra sig längs vägen och också möjligt att genomföra dessa nya detaljer.

9. Undvik fukt- och mögelproblem.

Eftersom man reser ett prefabricerat hus i alla typer av väderlekar finns en överhängande risk att inbyggda fuktskador uppstår vid exempelvis regn. Våra lösvirkeshus isoleras inte förrän det är helt vind- och nederbördstätt från utsidan och uttorkat från insidan. Detta i kombination med genom noggranna fuktmätningar gör att ni på sikt undviker mögelproblematik.

10. Sälj med vinst!

Eftersom ditt lösvirkeshus är unikt och arkitektritat får det också ofta ett mervärde vid händelse av vidare försäljning.

Intresserad av att bygga lösvirkeshus? Ta första steget – kontakta Designhus!

Nyproduktion av hus?

Få kostnadsfri offert