Skip to main content

Välja byggfirma

Ska ni bygga villa? 5 tips när ni väljer byggfirma

Läs mer

Ska ni bygga villa? 5 tips när ni väljer byggfirma

Att bygga villa innebär många kritiska beslut. Inte minst det viktigaste av dem alla: att välja en husbyggare som kan sin sak och är närvarande genom hela processen. Genom att följa tipsen nedan undviker du oseriösa aktörer.

banner-designhus-2

1. Studera tidigare referensobjekt

Det som byggfirman gjort innan ger en fingervisningar om kunnandet och erfarenheten. Ta gärna kontakt med tidigare beställare för att höra deras uppfattning och intryck av firmans arbete. Hur blev slutresultatet och hur hanterades eventuella fel som påpekades?

2. Kontrollera företagets ekonomi

img-text-1

Är byggfirman en seriös aktör med god ekonomi? Detta kan kontrolleras exempelvis på allabolag.se, genom att köpa en kreditupplysning eller studera företagets kreditbetyg. Kontrollera även om det kommit några klagomål om byggaren till kommunens konsumentvägledare eller om företaget i värsta fall hamnat på Råd & Röns svarta lista.

3. Vilka underentreprenörer används för att bygga villan?

Valet av underentreprenörer avslöjar mycket om byggfirmans kvalitet. Anlitar man auktoriserade underentreprenörer med F-skattsedel, som exempelvis Säker Vatten, är företaget i regel tillförlitligt om ni vill bygga villa.

banner-designhus-6

4. Låt ett proffs syna leveransbeskrivningen

Svårt att tyda byggfirmans leveransbeskrivning? Osäker på vad som ingår i priset? Genom att anlita en byggkonsult eller kontrollansvarig som i detalj går igenom anbudet undviker ni missförstånd och framtida konflikter. 

banner-designhus-8

5. Kan firman bygga den villa ni önskar?

Avancerat husprojekt? Se till att hustillverkaren inte tar sig vatten över huvudet. Försäkra er om att byggfirman faktiskt har den rätta erfarenheten och tillräckliga rutiner för att genomföra bygget som ni planerar.

Bygga villa? Med Designhus vid er sida får ni en trygg partner som håller vad den lovar.

Nyproduktion av hus?

Få kostnadsfri offert