Skip to main content

Bygga hus | Process

Så går det till

Bygga hus med Designhus –
Vår process

Så bygger vi ett skräddarsytt och nyckelfärdigt hus på 40-45 veckor.

 • Vi lyssnar in era tankar och önskemål

 • I förverkligandet av sin husbyggardröm är det viktigt att leverantören lyssnar in önskemålen på djupet. Vi inleder därmed vår process med att ni framför era tankar och eventuella skisser kring hur just ert drömhus ska se ut. Det är viktigt att ni redan från start känner att ni får det stöd som behövs för att kunna göra trygga val – vi finns här från start till mål.

 
 • Ni bollar med oss

 • Oavsett om ni vill illustrera ert drömboende i en detaljerad ritning eller önskar bygga ett hus som passar en tomt som ni redan äger, kan vi hjälpa er från utgångsläget. Vi bidrar med expertis och är ett tryggt bollplank som tar hänsyn till era drömmar, er tomt- och ekonomi.

 
 • Ni får en rendering, offert och tidsplan

 • När detaljerna är fastställda och ni känner er nöjda tar vi fram en illustrerande rendering av huset, en offert för slutkostnaden och en tydlig tidsplan för projektet. Nu kan ni lämna över arbetet i våra trygga händer och luta er tillbaka medan arbetet sätter igång. Våra skickliga och utbildade hantverkare inom varierande specialistområden tar hand om både din tomt och ditt hus med vår totalentreprenad i spetsen.

  Orolig för att bygget går över budget? Lugn, vi sätter ett fast pris från början så er ekonomi inte behöver äventyras.

 
 • Vi börjar bygga huset

 • Nu har ni kommit en lång bit på vägen i processen för att bygga hus. Äntligen tas det första spadtaget! Vi förbereder alla beståndsdelar i vår verkstad och monterar sedan huset på plats.

 
 • Vi ger dig nycklarna

 • Dagen är kommen! Ditt drömhus är klart och vi kan med stolthet lämna över nycklarna i din hand. Vikten av att du som köpare är nöjd med slutresultatet är vår huvudsakliga drivkraft genom hela projektet, välkommen att flytta in i ditt drömhus.

 

Bygga hus behöver inte vara svårt

Vid din sida
hela vägen

Att bygga sitt drömhus kan vara en krånglig och utdragen historia. Såvida du inte anlitar oss på Designhus. Vi har skapat en modell för att bygga hus som gör processen så smärtfri som möjligt för dig som kund. Med oss får du ett pålitligt, kompetent och erfaret företag som ständigt finns vid din sida från start till mål.

I slutändan får ni ett hus av hög kvalitet och egen karaktär som inte är en kopia av grannens fastighet. Vi erbjuder trygghet i form av kontrakt för totalentreprenad och sätter ett fast pris som håller sig innanför din budget.

referens-img-3
Så glad att det blev klart på utsatt tid! Blev en stor familjejul i det nya huset! :)
Familjen Granqvist
Kund

Vanliga frågor

Hur lång tid brukar processen att bygga nytt hus ta?

Ca 40-45 veckor.

Är det dyrare att bygga ett skräddarsytt Designhus med lösvirke, än t.e.x modulhus?

Nej. Anledningen till detta är att BWN koncernen som äger Designhus även står bakom dotterbolagen: UMG Entreprenad för markarbeten, Gediget Måleri, för måleriarbete, Ekohus för speciella behov kring material, samt upparbetade relationer med elektriker / rörmokare m.m sedan 2001.

Varför ska man välja Designhus?

För att vi älskar att bygga drömhem. Det är därför vi finns.

Utmärkelser och certifieringar

Urval av partners

Nyproduktion av hus?

Få kostnadsfri offert