Skip to main content

Bygga bostadsrättsförening – så skapade vi Näs Focksta

Designhus och BWN Bygg har lång erfarenhet av att bygga bostadsrättsföreningar. Större exploateringsprojekt bestående av högkvalitativa och arkitektritade rad-, par-, flerfamiljs- och enfamiljshus i lösvirke. Ett exempel i närtid då vi fick uppdraget att bygga bostadsförening är det populära Näs Focksta.

half-img-2

Modern by utanför Uppsala

En kort bilresa från Uppsalas centrala delar ligger en nyproducerad by som trots sin moderna exteriör för tankarna till 1800-talets brukssamhällen. Byns huvudgata, torg, lador och natursköna miljöer kontrasteras av nutida arkitektur. En bostadsrättsförening som består av hem för människor som vill åt den lantliga livsstilen men samtidigt drömmer om ett arkitektritat hem utrustat med alla moderna bekvämligheter.

“Tanken är att ta ett helhetsgrepp för att skapa ett harmoniskt bostadsområde och vi styr den utvändiga stilen in i minsta detalj. Vi vill ha helt rena fasader utan “midjor” i en modern tolkning av den lantliga stilen. Vi är mycket måna om kvaliteten i alla delar och menar att en enhetlig stil skapar en skön och lugn atmosfär som ger ett mervärde för de boende”, säger Lukas Stenberij från NäFO Fatsighetsutveckling AB som ligger bakom projektet.

Bygga bostadsrättsförening med Designhus

Designhus och BWN Bygg tilldelades uppdraget att förverkliga stjärnarkitekten Thomas Sandells och den danska arkitektbyrån Arkitemas vision. Ritningarna över området innefattar rad-, par-, flerfamiljs, enfamiljshus och en förskola. Totalt finns det sju husmodeller att välja bland. Beställaren uppskattade Designhus och BWN Byggs lösvirkesinriktning, omsorg för kvalitet, känsla för detaljer, flexibla arbetssätt, engagemang och totalentreprenad.

Bygga bostadsrättsförening – så går det till.

Nyproduktion av hus?

Få kostnadsfri offert