Skip to main content

Designhus Kvarnhusen

BRF Kvarnhusen

Byggtid 42 veckor.

Vårdsätraviken - Uppsala

Om projektet

Kvarnhusen är ett projekt om två stycken huskroppar om 6st lägenheter var som totalt bildar en förening om 12st lägenheter. Projektet är utvecklat av OOF Fastigheter och är ritat av arkitektfirman Tham & Videgård. Det som ger dessa hus sin karaktär är deras unika fasad som antingen är veckad eller vågad samt minimalistiska fönsterkarmarna till stora fönsterpartier som låter ett naturlight ljus flöda genom hela huskroppen. Även känslan för en exklusiv interör där naturen är en tydlig röd tråd.

  • Beställare - OOF Fastigheter
  • Arkitekt - Tham & Videgård

Vårdsätraviken - Uppsala

Bostädernas variation och design

Husdesignen för Kvarnhusen kombinerar noggrant bevarad byggnadstradition med en modern och ljusfylld funktionalitet. Inspirerad av den mjukt kuperade naturen som omger platsen, presenterar arkitekturen stolt sina vackert bearbetade faluröda fasader mot det gröna landskapet. Varje hus får sin karaktär genom den robust formade faluröda fasadpanelen och de generösa glaspartierna med lätta stålprofiler.

Med små trappningar och veckningar definierar varje hus sin egen solvända uteplats, vilket ger varje bostad en unik atmosfär och möjlighet till utomhusliv. De breda planlösningarna skapar öppna sociala ytor med härlig rymd och uteplatser på båda sidor vid kök, matplats och vardagsrum. På det övre planet erbjuds naturligt mer avskilda sovrum och möjligheten till arbetsrum/studio och gästrum. Ljuset flödar in i de olika rummen, bland annat genom en taklanternin som ger vackert dagsljus till den raka trappan och den övre hallen.

42

Byggveckor

12

Antal bostäder

1 812m²

BOA

23 451kr/m²

Kvadratmeterpris

Projektbilder

Utsidan av huset
Vardagsrum
Kök
Uteplats
Badrum

Vad säger beställaren?

Designhus är en mycket kompetent och pålitlig partner för oss att samarbeta med. Deras gedigna erfarenhet och skickliga personal har varit avgörande för att säkerställa en smidig och framgångsrik byggprocess.

Fastighetsutvecklare

Nyproduktion av hus?

Få kostnadsfri offert